Wedstrijd tennis Kidstennis Tennis NL

Wedstrijd tennis Kidstennis Tennis NL

We hebben veel op ons platform gesproken over kidstennis in Nederland. We hebben de kwantiteit aan trainen heel veel besproken. Ook in vergelijk met internationale standaarden. We hebben de zin van kidstennis methodisch besproken. Ook dat er nu spelers in het profcircuit doorbreken, die binnen ‘kidstennis methode’ hebben getraind.

We willen in de komende periode veel aandacht gaan besteden aan de kwaliteit van de lessen binnen kidstennis in Nederland alsook in hoeverre mensen überhaupt consequent kidstennis doorvoeren. Zien mensen kidstennis als zinvol? Zien mensen kidstennis als methodisch middel? Er zijn heel veel onderwerpen te bespreken naar onze mening binnen Tennis NL.

Een opmerkelijk feit (naar onze mening) treedt op in Nederland bij het spelen wedstrijden bij de jongere kids. Ten eerste zijn er naar onze mening veel te weinig wedstrijden, maar ook zijn de wedstrijden/toernooien vaak van een laag level in niveau of organisatie. In België bv is er een volle junioren kalender. Ook hebben ze bij onze Zuiderburen een indeling u9/u11/u13/u15. Een andere leeftijdsindeling als in Nederland. 

In Nederland zijn hele jonge kinderen die beter zijn ‘verplicht’ om met gele bal te gaan spelen en dus trainen. Waarom wordt kidstennis gepromoot en er is geen goed toernooiprogramma? Waarom hebben we in Nederland bv geen oranje en groen JRT? Op deze manier houd je kinderen in ‘hun kleur’. Ontwikkel je meer ‘spel en fundamentals’ en het past bij de werkwijze die door de KNLTB wordt gepromoot (kidstennis). 

Bij de jongsten wordt in deze tijd het vaak als iets kwalijks gezien dat er competitie ontstaat op jongere leeftijd. Je hoeft het niet zo frequent te organiseren als oudere leeftijden, echter probeer wel een structuur te ontwikkelen wat past binnen de kidstennis filosofie. Kids die 8,9 jaar zijn starten uit noodzaak met gele ballen. 

Door het bedenkelijke niveau t/m 12 jaar is dit mogelijk allemaal. Wij denken dat er een directe link is tussen de inhoud van de lessen/opleiding kidstennis kids in Nederland en het ontbreken van een duidelijk systeem. In Nederland ga je met een hardere bal spelen als je met alle respect 5 ballen over het net kan slaan. Kidstennis is heel anders gestructureerd, het is een ook competentie systeem. Fundamentals, tactische keuzes, enz zijn veel makkelijker aan te leren op een klein veld en met aangepaste bal. 

Hoe zien jullie dit allemaal? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *