Tennisleraren opleiding in Nederland: Cios/ROC stopt met tennisleraren opleiding

KNLTB

ROC/Cios Nederland gaat geen opleiding meer voor tennisleraren aanbieden. Ze hebben de samenwerking met de KNLTB opgezegd omdat deze niet meer werkbaar is. Zo komt er een einde aan een tijdperk van de tennisleraren opleiding via het CIOS… 

De accreditatie commissie van het PO systeem bestaande uit KNLTB, NL Coach, VNT en Universiteit Amsterdam is al opgeheven door de KNLTB. 

Bij zo goed als alle onderdelen van tennis NL heeft de KNLTB de laatste jaren een “powerplay” uitgevoerd. Nu is de afdeling opleiding ook volledig ‘in handen” van de KNLTB. 

We hebben begrepen dat de opleiding opnieuw gestructureerd wordt (heel hard nodig!) en dat de KNLTB daar nu mee bezig is. We hebben begrepen dat Annemiek van Sambeek in samenwerking met Ruben Neyens hier invulling aan gaan geven. Ruben Neyens is voor ons een persoon die zijn strepen heeft verdiept. De naam Annemiek van Sambeek horen wij de laatste tijd wel erg vaak binnen Tennis NL. Een tenenkrommend filmpje van haar tijdens het laatste online leraren seminar is hopelijk geen voorbode van de nieuwe invulling van de leraren opleiding in Nederland. Een gerenommeerde naam als Frank van Fraaijenhoven werd eruit gewerkt bij de KNLTB. Wij zijn zeer benieuwd wat zijn opvolger(s) voor een opleiding gaan presenteren. We hopen dat deze in de praktijk veel uitwerking gaat hebben op Tennis NL. Naar onze mening een zeer belangrijk onderdeel de komende jaren binnen Tennis NL.

Wat is jullie mening over deze ontwikkelingen? Discussieer meer op Social media of via dit platform!

EXTRA INFO: Wij hadden via Instagram Live recent een live sessie met Ruben Neyens en Loet Baard (VNT). Te bekijken via deze link.

Word lid van onze Tennis Community!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.