Tennis in de praktijk ontwikkelingen – Van Hal Tennis

Reactie en contact na laatste post

We vroegen in onze laatste post of er leraren waren die open stonden om met een pilot mee te doen waarin de kwantiteit van training van 5-8 jarigen centraal zou staan. We kregen hier veel reacties op. We willen ze allemaal gaan bespreken op ons platform.

Niels van Hal (oud tennisleraar van het jaar) en Ferry Janmaat zijn vanaf maart 2021 samen Van Hal Tennis begonnen. Van Hal Tennis staat voor passie, motivatie, betrokkenheid en maatwerk voor iedereen van jong tot en met senior, beginner, gevorderd en toptennis. Ze zijn nu begonnen op 2 verenigingen: Tennispark Marlot en Tennispark Haneburg. Allebei gesitueerd in Den Haag.

Niels van Hal
Ferry Janmaat

Focus op aanwas - 3 jarige zijn al welkom!

De primaire focus lag en ligt nog steeds bij van Hal Tennis op aanwas van nieuwe kinderen die tennis willen gaan beoefenen. De aanwas van de jongste kids is vooral een taak van Ferry en hij doet dit op een hele leuke speciale manier. Hij is zich hierop gaan specialiseren en start al met kids van 3 jaar. Hij combineert 3 sporten in eerste instantie. Voetbal, hockey en uiteraard Tennis. Vanaf 5 jaar vallen de andere sporten af en wordt de focus op tennis gelegd. Wij denken dat deze aanpak zeer effectief kan zijn. Ouders en kids twijfelen nog vaker over welke sport ze willen gaan doen en dan is dit een hele goeie situatie. Wij denken dat trainers/clubs binnen Tennis NL hier wat meer mee kunnen gaan doen bij de aanwas van de allerjongsten…. Precies een van de redenen waarom we dit platform zijn begonnen. Van elkaar leren en goede dingen van elkaar overnemen om de kwaliteit van het tennis in Nederland te verbeteren! Wij gaan Ferry vragen om meer info hierover prijs te geven! 

Kwantiteit training 5-8 jarigen

De reden waarom Niels en Ferry ons gecontacteert hebben is het feit dat zij ondersteunen dat er meer gespeeld moet worden in Nederland. Nu de aanwas van kids erg goed loopt binnen hun organisatie willen ze ‘the next step’ gaan maken: de kids meer en meer aan het tennissen krijgen!

De eerste en belangrijkste stap hierbinnen is informatie voorziening naar de ouders toe! Ouders moeten geïnformeerd worden waar MEER TENNIS leuk, leerzaam, sportief is voor hun kind. En tevens dat het ook eventueel perspectief voor hun kind kan bieden in de toekomst. Wij hebben hieronder een eigen gemaakt document bijgevoegd die je als leraar aan de ouders van de kinderen zou kunnen communiceren.

Proces en samenwerking van Hal Tennis

Na een hele interessante Zoom sessie met Niels en Ferry hebben we afgesproken dat we hun proces van informatievoorziening in eerste instantie gaan volgen. Tevens ook hun proces van het verbeteren van de kwantiteit van training binnen hun organisatie. De boys willen graag hun proces met jullie delen. Wij proberen hun waar mogelijk bij te staan! 

Ons doet het deugd dat we zulke passievolle mensen mogen ontmoeten binnen Tennis NL. Het vertrouwen dat we samen naar een top level kunnen gaan binnen Tennis NL stijgt met de dag bij Toptennismateriaal.nl Passie, skills, kennisdeling en samenwerking gaat ons daar naartoe brengen. Bedankt Niels en Ferry en jullie horen snel weer van hun proces, zodat we kunnen leren van elkaar!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.