Tennis in de praktijk ontwikkelingen Toptennismateriaal.nl

Passie connectie door Toptennismateriaal.nl

Nathan vd Lecq

Vanochtend om 10 uur waren we in Kerkrade (Zuid-Limburg) op de baan present om de dochter van een tennistrainer collega uit Franeker (Friesland) te bekijken. Door ons platform Toptennismateriaal.nl hebben we de connectie met elkaar gelegd. 3,5 uur gereden, een bezoekje aan Maastricht, hotel overnachting met de family en uiteindelijk een sessie op de baan.

Nathan vd Lecq (vader en eigenaar tennisschool van der Lecq) was geïnteresseerd naar de mening van Maarten Paas (Toptennismateriaal.nl) over het tennis van zijn getalenteerde dochter (Mila). De inhoud van de stukken van ons platform hadden hem gemotiveerd om contact op te nemen. Na contact hebben we een afspraak gemaakt en die heeft vandaag plaatsgevonden.

We zijn de baan op gegaan en hebben een aantal fundamentele zaken besproken. Een aantal nieuwe zaken kwamen aan het licht. Een aantal zaken zaten al heel goed bij Mila en overall een goede sessie waar iedereen wat aan gehad heeft. We hebben afgesproken om intensief contact te houden en Mila te helpen waar mogelijk in haar ontwikkeling als tennisspeelster. 4 ogen zien altijd meer dan 2…

We hebben dit platform opgericht om een significante bijdrage te leveren aan het verbeteren van de PRAKTIJK binnen Tennis NL. Wij delen kennis en hopen ook mensen te gaan verbinden die ook kennis willen gaan delen. Op die manier gaat een proces ontstaan, waarbij we elkaar beter aan het maken zijn. En vooral de tennisser in Nederland beter aan het maken zijn. 

Landelijke Intervisie en kennisdeling bijeenkomsten

We willen in het hele land als Toptennismateriaal.nl intervisie en kennisdeling sessies gaan organiseren. Het eerste onderwerp zal zijn: tennis technische fundamentals van recreatie tennis tot prestatief/professioneel tennis. Trainers zijn vrij om eigen spelers mee te nemen. Alle spelers zijn welkom! Als de leraar geen speler meeneemt dan zorgen wij voor een divers aanbod van spelers op de dag zelf.

We gaan met elkaar de baan op en gaan spelers analyseren, gaan oefenstof/opbouw bespreken om het tennis technisch fundament te verbeteren en dat allemaal binnen het proces van intervisie. Iemand heeft een bepaalde input van eigen kennis en daar speelt de ander op in.  Op deze manier proberen we interactie tussen leraren op gang te brengen. We gaan elkaar beter maken en daardoor dus ook de speler/speelster. Dit proces gebeurt veel te weinig binnen Tennis NL

KNLTB en PO punten

We gaan max. 15 leraren de mogelijkheid bieden om in te schrijven voor deze bijeenkomsten. We willen deze bijeenkomst 3 uur laten duren. De data en plekken worden nog gecommuniceerd. 

We hebben contact gehad met Ruben Neyens van de KNLTB. Wij willen deze intervisie verbinden met PO punten voor de licentie van de leraar. Ruben stond hier zeer positief tegenover en was zeer behulpzaam en meewerkend! We hebben goed vertrouwen erin dat we deze bijeenkomsten kunnen gaan geven voor 3 PO punten (1PO punt per uur). Kosten willen we dichtbij 0 houden… Misschien willen we een aansluitende BBQ organiseren of zo dan zal dat de bijdrage zijn. Verder willen we geen kosten in rekening brengen voor deze bijeenkomst.

Heb jij als leraar interesse om deze bijeenkomsten bij te wonen?

We willen kijken in welke regio de meeste interesse bestaat om de eerste bijeenkomst te plannen. Hebben we je interesse opgewekt? Vul dan dit formulier even in:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *