Tennis iets voor jou? Wij helpen je op weg…

Tennis is een geweldige sport

Tennis is een leuke sport en niet moeilijk om mee te beginnen. En met heerlijk weer in het vooruitzicht kan het echt bevrijdend werken om ’s avonds even lekker naar buiten te gaan om een balletje te slaan.

Het is niet alleen een erg leuke sport om te leren, de tennisport heeft ook allerlei lichamelijke en gezondheid-voordelen. Maar ook kan je tennis op alle leeftijden blijven spelen. Kortom een sport voor jong en oud!

Toptennismateriaal.nl wilt u begeleiden als leek hoe u de tennissport kunt gaan beoefenen. Wij zullen voor u stap voor stap beschrijven hoe u het beste dit proces kunt gaan aanpakken. Laten we gaan beginnen….

Uitrusting

Naast wat sportieve kleding heb je natuurlijk een tennisracket en tennisballen nodig. Daarnaast zijn goede tennisschoenen geen overbodige luxe. Lees meer over dit onderwerp via deze link.

Zoek een tennis vereniging:

De volgende stap is het zoeken van een tennisbaan bij jou in de buurt. Via de verenigingszoeker van de nationale tennisbond kan je op zoek naar clubs die voor jou geografisch in aanmerking komen. Ook dient u te kijken naar de contributie wat de desbetreffende club vraagt voor junioren(t/m 18 jaar) of senioren lidmaatschap. Dit kan per vereniging verschillen. Als u een keuze hebt gemaakt dient u zich in te schrijven als nieuw lid bij de tennis club. U krijgt dan bij de meeste verenigingen een pasje. Deze kunt u gebruiken om digitaal of ter plekke uw baan te reserveren. Je hebt alles geregeld en je kan nu gaan beginnen met spelen!

Tennisles:

Na deze stappen kan je er eventueel voor kiezen om tennisles te nemen. Elke tennisclub bied tennislessen aan. Wij adviseren je om informatie hierover in te winnen bij het bestuur van de club of te kijken op de website van de tennisclub. Tennislessen worden meestal het hele jaar aangeboden. In de zomer zijn deze op het park van de vereniging en in de winter vaak in tennishallen. Tenzij de vereniging ‘all-weather’ banen heeft (kunstgras en andere synthetisch baansoorten) dan wordt ook vaak in de winter buiten gespeeld.

Meer informatie!

Dit was de basis info die je nodig hebt om te starten met tennis. Wil je meer leren bekijk dan onderstaande onderwerpen: