Soft kan niet in de topsport….

Zelfs Sjakie doet af en toe een uitspraak waar niks aan valt af te dingen. Laten we een aantal zaken eens testen op hardheid.

Laten we beginnen bij de aanstelling. Als het CV van Jacco voldoende was om het top en jeugdtennis nieuw elan te geven in Nederland dan waren de criteria verre van hard, maar boterzacht. Niks uit zijn carriere wees erop dat hij de man was voor de job. Volgens de heer Poel zeer uitgebreid onderzoek gedaan in binnen en buitenland.

Binnen de organisatie was er kennelijk niemand die de hardheid had om een echte topman te eisen, omdat het Nederlandse tennis dat verdient en een bond van de 2e sport van Nederland zich dat ten doel moet stellen. Of is dat te hard gezegd binnen een organisatie van goedbedoelende vrijwilligers, zelfbenoemde specialisten waarvan sommigen een salaris krijgen.

Klinkende uitspraken over het Nederlandse toptennis in de begin tijd. Verloren generatie, top tien van tennislanden in de wereld, spelers in de top honderd.. zoveel,mooie uitspraken maar zonder enig commitment en nu 4 jaar later (tot nu toe) zonder enige inhoud. Kijk ze maar eens na. Een bloemlezing van uitspraken zonder enige opvolging.

Maar hij is toch geen softie? Nee hoor helemaal niet. Hij is bikkelhard naar iedereen die de knltb , of hemzelf in de weg staat. Daar was het met de knltb, die al jaren een centralisatie van macht en financiën in tennissend Nederland aan het doorvoeren was en is, een perfecte match.

Voor de duivel en criticasters niet bang, niet wars van powerplays en op basis van vriendschappelijke banden het “boys” netwerk weer een decennium verder te helpen.

Het voorwerk van de heer Poel en kornuiten was een gespreid bedje. Dat hij geen enkele inspiratie , kennis , kunde had van het opzetten van een landelijk TOP tennis beleid mag de pret niet drukken.

Een man als een standbeeld, hard en onverschrokken had Nederland nodig. Een boegbeeld waarachter het beleid verder kon worden doorgezet. Hard aan de buitenkant, soft aan de binnenkant.

Na jaren klungelen en zoals we nu weten verkeerd onderzoek wordt het mischien eens tijd om idd hard te worden. Zoals het binnen de topsport hoort.

Jacco je hebt helemaal gelijk. Binnen topsport is het regelmatig tijd om je knikkers te tellen.

Je verantwoordelijkheid te nemen en wellicht in te zien dat de topsport organisatie van tennissend Nederland gebaat is bij een nieuw boegbeeld.

Eentje die bikkelhard voor TOP kiest, altijd! Die echt de jeugd opleiding op de kaart zet. De highflyers ziet, en fasciliteert naar mooie en succesvolle tennis carrieres. ” confronterend , helder, en met alle respect” zoals je het graag hebt.

Toptennismateriaal.nl gaat zich na deze post voornamelijk bezig houden met hoe wij de OPLOSSINGEN zien voor TOPtennis in Nederland. We hebben voor beeldvorming een aantal posts geschreven waar de KNLTB centraal stond. Dat hoofdstuk (tenzij er weer nieuwe dingen gebeuren) is voor ons nu voorlopig dicht. We gaan ons focussen op nieuws, podcastst, interessante tennis inhoudelijke zaken enz. We hopen verder op jullie bijdrage hierin!

Word lid van onze Tennis Community!

1 reactie op “Soft kan niet in de topsport….”

  1. Hoe goed was de opleiding in de jaren 80, hadden 4 man in de top 100. IK STEL,een toevallig gebeuren, gebaseerd op individu en hardheid van aanpak. Niks tennisbond. Ook de concurrentie uit veel meer landen zorgt ervoor dat het hoeveel moeilijkis om een plaatsje in de top honderd te bemachtigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.