Slinger Bag Review

Slingerbag

Er is de afgelopen tien jaar niet veel innovatie geweest in de tennisbalmachine-industrie. Er is nu een betaalbare en slim ontworpen machine op de markt genaamd de Slingerbag.

De belangrijkste innovatie achter de Slinger Bag is het combineren van de functionaliteit van een ballenmachine met de bruikbaarheid en draagbaarheid van een grote bagagetas.

De Slinger Bag heeft dezelfde uitschuifbare handgreep als alle moderne bagagetassen, waardoor je hem op wielen achter je aan kunt rollen. Zo manoeuvreer je heel gemakkelijk rond een tennisbaan.

Slinger bag kenmerken

Er zijn meer geavanceerde tennisbalmachines op de markt die veel meer ballen kunnen bevatten en je verschillende spins en variaties van voeren kunnen bieden, maar ze kosten ook veel meer dan de Slinger Bag. Aanschaffen? 

Hoe gebruik je de Slingerbag

De Slinger Bag is heel gemakkelijk te gebruiken als je eenmaal weet hoe je hem moet opzetten. Er zijn slechts drie stappen nodig om de ballenmachine te laten werken:

  • vul het bovenste compartiment met tennisballen
  • open het onderste compartiment waar de bedieningselementen zijn en bevestig het met de clip
  • zet de ballenmachine aan. Power

Daarna kan je de afstandsbediening gebruiken om het apparaat te starten en te stoppen en optioneel de oscillator aan en uit te zetten die de Slinger Bag naar links en rechts draait.

Je kan erna experimenteren met de instellingen, waar je de volgende dingen kunt aanpassen:

  • bal snelheid
  • frequentie van voeden
  • hoek

De oscillator heeft geen aanpassingsinstelling. Hij draait naar links en rechts met een bepaalde vooraf ingestelde snelheid.

De Slinger Bag werkt op een heel specifieke manier; namelijk, een mechanisme in de machine trekt een tennisbal tussen twee draaiende rotoren en schiet de bal op een bepaald punt eruit. Dat betekent dat elke bal met topspin wordt uitgeworpen. Hoe hoger je de snelheid van de bal instelt, hoe meer topspin het zal hebben. Dat kan een hele uitdaging zijn voor beginnende tennisspelers, omdat ze nog niet de vaardigheid hebben om zware topspinballen te timen.

Daarom wilde ik kijken of ik de Slinger Bag zo kon instellen dat zelfs een beginnende tennisser mooie ballen zou kunnen ontvangen.

 

Beginner settings en balmachine positionering

Omdat het Slinger Bag-mechanisme de bal ronddraait met een snelheid die gerelateerd is aan de snelheid waarmee hij de bal uitschiet, moet je een lage snelheidsinstelling instellen om heel weinig topspin te krijgen.

Dat betekent dat je de Slinger Bag vrij dicht bij het net moet plaatsen en een steilere hoek moet maken zodat de ballen langer kunnen vliegen. Deze opzet werkte prima en maakt de machine dus ook geschikt voor beginnende tennissers.

Voors en tegens van de Slinger Bag

Samenvattend, de Slinger Bag doet goed wat hij moet doen – en dat is consistente ballen schieten met snelheden en hoogtes naar keuze, zodat je je slagtechniek kunt oefenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.