Passie, Energie en Prestatie binnen Tennis NL

Mensen vragen zich vaak af bij mij wat mijn drijfveer is… Waarom neem ik mij oa de moeite om live sessies op social media te doen, waarom richt ik een platform op genaamd Toptennismateriaal.nl, waarom stop ik al jaren heel veel energie in de tennissport van Nederland op allerlei manieren. Ik kan daar heel simpel op antwoorden: vanuit PASSIE voor de tennissport. Een ander antwoord is er niet. Ik ben sinds heel jong ‘besmet” hiermee. Mijn eerste trainer heeft hierin een hele belangrijke rol gespeeld. Ik was als tennisser ook iemand die het spelletje vanuit passie beleefde. Dit heb ik later overgenomen in mijn rol als leraar/adviseur. Ik haal zoveel energie uit mijn passie voor de tennissport. Dat is voor mij voldoende! De prestatie werk ik elke dag aan om die op alle gebieden te verbeteren. Ik tracht elke dag op een hoog niveau te handelen voor mijn leerlingen en mijn omgeving. Ik heb mezelf als mens moeten veranderen en ik kan oprecht zeggen dat ik daarin hele grote stappen heb gemaakt. Ik ben niet meer dezelfde persoon als de jongere versie van mezelf. Daar liep ik me nog wel eens voorbij. Was ik heel vaak veel te direct en heb ik ook vaker mensen onrecht aangedaan die dat niet verdienden. Iedereen heeft zijn eigen weg als mens te bewandelen. Bij mij heeft het enige tijd geduurd voordat ik mezelf heb gevonden. Tennis heeft me enorm geholpen bij het ontwikkelen als mens. Zonder tennis had mijn leven er heel anders uitgezien.

Ik spreek door het platform enorm veel mensen binnen Tennis NL. Ik merk vanuit de ‘nieuwe’ Maarten dat ik veel meer in contact kom met mensen. Er zijn in Nederland zeker mensen te vinden die vanuit passie in de tennissport actief zijn, echter veel te weinig. Ik vind het anno 2021 een groot issue binnen Tennis NL. Ik mis oprecht de passie over het algemeen. Heel stiekem hoop ik dat de passie verdwenen is door het landschap dat er heerst binnen Tennis NL. We hebben te maken met een monopolistische tennisbond en de markt is eigenlijk wel zo goed als ‘geregeld’. De bond heeft elk facet van de tennissport in Nederland in handen. Dit alles heeft naar mijn mening enorm veel uitwerking op de passie/energie en prestatie binnen Tennis NL. Met het platform probeer ik oa de passie bij mensen aan te wakkeren. Dit lukt me tastbaar al bij een paar mensen en heb zeker niet de illusie dat ik heel Nederland ga motiveren. Ik haal in ieder geval heel veel energie eruit, als ik 1 trainer kan bereiken die zijn passie in de sport hervind door ons platform.

Ik roep elke trainer, speler, bestuurder in Nederland op om eens echt goed een spiegel voor te houden. Ga eens beginnen bij de basis: of je nog de passie in je hebt voor de tennissport. Had je ooit meer passie en energie? Waarom is dit veranderd? Stel jezelf eens heel veel vragen over je presteren op dagelijkse basis. Kom je dan tot de conclusie dat het beter kan? Ik weet zeker dat we beter kunnen in Nederland. We hebben zo veel potentie op tennisgebied in dit land. Is dit de beste versie van ons allemaal? Als we ons dit afvragen en met goede analyses komen naar onszelf dan bepalen wij zelf hoe tennis in Nederland eruit zal zien. We moeten pro actief worden en onze eigen visies ontwikkelen. Komen deze overeen met bepaalde mensen, zoek samenwerkingen! Stel je kwetsbaar op en laat je helpen door anderen. 

Ik moest dit alles even opschrijven. Ik zie heel graag uit naar reacties. Ik zie heel veel meerwaarde in het meer delen van onze ervaringen. Bedankt voor jullie tijd en energie!

Maarten Paas / Oprichter Toptennismateriaal.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *