OLTC pilot 2021 (5-8 jarigen)

Jonge kids tennissen te weinig in NL

We hebben in ons blog veel aandacht geschonken aan de kwantiteit van training. We hebben Nederland vergeleken met het buitenland. Uit de analyse kwam voort dat een prestatief tennissend kind in Nederland enorm veel achterstand heeft qua uren tov kids van toonaangevende landen/bonden. Een talent in Nederland heeft op 18- jarige leeftijd meer dan 3000 uur achterstand qua kwantiteit training. Deze achterstand wordt in de jonge jaren al opgebouwd. (bekijk post vergelijk Canada)

Na de constatering dat NL kids veel te weinig trainen tov van andere landen zijn we op ons blog posts gaan posten over de “oplossing” in de vorm van een systeem. Een systeem die landelijk voor de jongste jeugd (5-8 jaar) te implementeren is. SELECTIE is hierbij voor ons van essentieel belang. Lees hieronder de posts die we daaraan gewijd hebben:

De analyse en planvorming waren nu voorbij gekomen. Uiteraard willen wij niet alleen woorden op papier schrijven, wij willen nu overgaan tot implementatie/toepassing in de praktijk! Daar gaat het uiteindelijk allemaal om! We hebben in de laatste post gevraagd of er trainers/clubs/academies waren die samen met ons een pilot wilden starten. Plannen omzetten in de praktijk om de kwantiteit van training te verbeteren binnen de vereniging. We kregen dezelfde dag nog meerdere reacties. Wij waren uiteraard zeer verheugd over dit feit!

Onno Guinau - I'm Tennis - OLTC

Onno nam contact met ons op en gaf aan dat hij met grote belangstelling ons blog had gevolgd. We merkten gelijk dat Onno een zeer gedreven tennisleraar is en dat hij de ideale man zou zijn om de eerste pilot mee te gaan starten. 

Onno is al 25 jaar actief bij OLTC in Oegstgeest. Een grote club met 1500 leden en 360 jeugdleden. Ze zijn ontzettend actief en naar onze mening staat er al een hele mooie organisatie op de vereniging. Kan ook bijna niet anders met Onno aan de leiding ­čÖé Passie en gedrevenheid brengt altijd resultaat!

We gaan met Onno/OLTC /I’m Tennis proberen om in het komende jaar de kwantiteit aan training binnen de groep 5-8 jaar te verhogen. We gaan dit proces met jullie online delen. We starten de volgende post met een beginsituatie. ┬áHoeveel wordt er nu getraind? In welke samenstellingen? Waar zijn de mogelijkheden qua baanbezetting enz?┬á

Na de analyse gaan we over op een plan van aanpak gespecialiseerd op de situatie bij OLTC. Het hele proces wordt gemonitord en met jullie gedeeld.

Wij danken Onno en OLTC voor de samenwerking en zien ernaar uit om in de praktijk zaken te gaan omzetten!

We hopen dat jullie het interessant vinden om dit proces te gaan volgen…┬áMisschien wel zo interessant dat jullie mee willen doen! ┬áSamen zijn we namelijk veel sterker! Neem dan contact met ons via email: info@toptennismateriaal.nl

Word lid van onze Tennis Community!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *