Ingezonden stuk: Hoeveel broeken kan iemand aan hebben binnen Tennis NL

Ingezonden stuk

Toptennismateriaal.nl wordt zeer frequent gecontacteerd door allerlei mensen binnen Tennis NL. Meestal is het onderwerp van gesprek de gang van zaken binnen de KNLTB. Wij willen oplossingsgericht de toekomst in gaan en wilden eigenlijk dit topic op een zijspoor gaan zetten binnen ons platform. Wij denken simpelweg na analyse, dat onder de huidige leiding er niet naar een totaal nieuwe tennis inhoudelijke visie gezocht gaat worden. Onze invloed daarop is in ieder geval nihil en vandaar dat we onze energie ervan weg wilden houden. We vinden echter dat dit ingezonden stuk wel een belangrijke functie heeft: We moeten ons zelf in de spiegels kijken hoe ver het gekomen is….

Geachte Toptennismateriaal.nl

Wij willen jullie een stukje uit een ingezonden stuk laten lezen. :

Naar aanleiding van jullie live sessie met Pons Jan Vermeer voel ik mij toch geroepen om jullie op iets te attenderen. Jullie spraken over motivatie binnen het tennis in Nederland. Binnen tennis in Nederland is het haast onmogelijk om op bepaalde posities terecht te komen en dat vertaalt zich in de realiteit. De KNLTB is een organisatie geworden anno 2021, die ‘gerunt’ wordt door 3 personen. Jacco Eltingh is al vaker besproken op jullie platform en Eric Poel is uiteraard in zijn functie als algemeen directeur ook een belangrijke persoon. Er is echter 1 persoon (wij laten de naam weg, want het gaat om de context), die bij jullie onder de radar blijft. Deze persoon heeft meerdere clubs onder haar hoede, waarvan ze de leraren in dienst heeft of detacheert. Deze persoon bezit ook een certificering tennisschool binnen het toptennis programma van de KNLTB. Deze persoon is zelf instroom trainer en heeft op een van de andere clubs ook een instroom locatie. Deze persoon is ook nog eens instroom coördinator van de KNLTB geworden voor de desbetreffende regio. Deze persoon is docent voor de leraren opleiding en is ook de leider van de tennisopleiding in Nederland. Hoeveel broeken kan iemand aan hebben?

Bekijk de Instagram Live sessie met Pons Jan Vermeer

Het stuk bevatte nog een aantal zaken, die wij niet als relevant voor Tennis NL beschouwen. Wij vinden het echter zeer treffend dit verhaal. Niemand kan zoveel ‘kwaliteiten’ bezitten. Hoe kan deze gang van zaken motiverend zijn voor jonge, ambitieuze trainers…. Hoe kan deze gang van zaken goed zijn voor de inhoudelijke kant. Als iemand zoveel broeken aan heeft, dan durven wij wel de aanname aan dat er niet altijd transparant naar zaken gekeken gaat worden. Hoe kan het naar deze situatie zijn gegaan?

Wij denken dat er een bredere visie en aanpak nodig is binnen Tennis NL. Laten we bij ons zelf beginnen en meer een collectieve maar eigen inhoudelijke visie ontwikkelen. Laten we ons zelf een spiegel voorhouden en oa eens nadenken hoe wij allemaal het landschap binnen Tennis NL hebben laten komen naar wat het nu in 2021 is. Passie, skills en samenwerking moeten naar onze mening het devies zijn…. Een enorm tennisland als Nederland laten leiden door 3 personen vinden wij daar helemaal niet bij passen. Oordelen jullie zelf en wij hopen dat jullie (samen met ons) pro-actief gaan worden.Nu doen we (helaas) nog collectief mee aan dit landschap. Tijd voor verandering!

Word lid van onze Tennis Community!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.