Column 1: Stefan van de Stroet

0

Stefan van de Stroet

Als tennisspeler behoorde Stefan in zijn jeugd tot de beste spelers van zijn leeftijdscategorie. Na zijn middelbare school speelde hij 1,5 jaar fulltime tennis. Hij werkte voor diverse grote prestatieve tennisscholen in het hele land en 3 jaar als fulltime regioscout voor de KNLTB.

De mentale kant van het spel heeft hem altijd het meest geïnteresseerd. De mens staat ook in een tennisontwikkeling daarom altijd centraal. Hij is daarin vanuit diverse kanten geschoold en voorstander van een eclectische aanpak. Hij is o.a. NLP Practitioner (neuro linguïstisch programmeren), DISCOVER professional, Action Type Coach (Myerss Briggs), in het bezit van Reiki 1 & 2, rondde het basisjaar van de coachopleiding aan het Centrum Zijnsoriëntatie met succes af en volgt op dit moment een individuele opleiding sjamanistisch energetisch werk.

Stefan zal maandelijks een column verzorgen voor Toptennismateriaal.nl. Daar danken wij hem voor zijn medewerking en we hopen dat jullie het interessant vinden… Voel je vrij om te reageren onder deze column! En meld je aan voor de nieuwsbrief! 

 

De grote omwenteling

In jouw leven. In jouw tennis. In alles wat er is.
 
Het komende jaar ga ik je in deze maandelijkse column meenemen in de fantastische wereld van tennis, persoonlijke groei, transformatie en alles wat er op dat moment ook maar speelt. We leven als mens namelijk in een hele bijzondere tijd. Een tijd waarin er in de wereld ontzettend veel gebeurt. Daar hoef je alleen maar je tv voor aan te zetten of het nieuws te volgen..
 
Spiritueel gezien zitten we in een transitie van de 3e naar de 5e dimensie. En misschien denk je; waar is de 4e dimensie dan gebleven?! Juist ja, daar zitten we nu middenin. De 4e dimensie gaat over tegenstellingen, polarisatie, het duister en verdriet in ons dat gezien en vervolgens geheeld mag worden. Misschien herken je het wel? Je brengt meer tijd door met jezelf. Je bent letterlijk meer op jezelf aangewezen. Simpelweg gedwongen door alle maatregelen vanuit de overheid. 
 
Misschien heb je meerdere negatieve emoties die je ervaart door alles wat er gebeurt in de wereld? En je kunt het merken in je tennis; reageer jij jezelf net wat sneller af? Ben je net iets eerder afgeleid, of met je aandacht ergens anders? Speel je blij vlagen net wat te agressief of te vluchtig? Het hoort allemaal bij de fase waar we nu in zitten..
 
De 4e dimensie is een dimensie waar we doorheen moeten, om uiteindelijk uit te komen in de 5e dimensie. Daar waar alles anders gaat zijn. En ja, ook je tennis! Zonder hier nu al meteen te veel op in te gaan kan ik je alleen maar meegeven; uiteindelijk komt alles goed. Alleen veel dingen zoals we deze nu kennen gaan verdwijnen. Met name veel systemen, die ons in 1e instantie absoluut hebben gediend, zullen ophouden te bestaan. Dus hoe we altijd hebben getraind op de tennisbaan. En hoe we dingen organiseren en structureren buiten de tennisbaan. Het sluit niet meer aan bij wie we zijn en bij wat echt bij ons past. Er komen andere dingen voor in de plaats. Zuivere, waarschijnlijk kleinere, systemen die beter aansluiten op onze behoeften. Iets waarin maatwerk mogelijk is. Waarin aandacht en ruimte is voor de behoeften van het individu. En waarin we ons herinneren wie we zijn in de kern. 
 
Jij bent verantwoordelijk voor alles wat er op dit moment is in je leven. En dus ook in je tennis. En dus ook voor die foute bal. Of de technische ‘fout’ in je slag. En door verantwoording te nemen voor alles wat er is, en dus ook voor technische of tactische fouten, kun je ook gebruik leren maken van de kracht om alles te gaan creëren zoals je wilt. In je tennis.. In je techniek.. In je gedrag en in je minste. Letterlijk in alle onderdelen in je tennisspel.
 
Ik garandeer je namelijk dat je veel meer uit je tennis kunt halen dan dat je op dit moment doet. Er is een manier waardoor je met minder moeite meer resultaat kunt behalen. Waardoor je beter gaat spelen. Betere resultaten gaat halen. En dus ga je er meer van genieten. En heeft het een grote invloed op hoe jij je leven en je tennis ervaart..
 
En jouw eigen ervaring is het allerbelangrijkste in je leven. Hoe ervaar jij je tennis nu? Wat zou je graag willen ervaren? Wat is daarvoor nodig? Zomaar een aantal vragen waarvan de antwoorden al binnen in jezelf verscholen liggen. Maar wel cruciaal dat je de antwoorden helder hebt of gaat krijgen. Cruciaal dat jij de leiding neemt. Over jezelf en over je tennis.
 
Ik gun het je. Tot de volgende.

Meer info

Wil je nog meer info over Stefan dan kan je naar zijn persoonlijke website gaan:
Stefan van der Stroet
Tennis&Coaching
www.stefanvandestroet.nl

Aanmelden Nieuwsbrief

Wordt onderdeel van de Tennis Community. (Wij spammen niet)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

TopTennisMateriaal.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0